Inkräktaren, Håkan Östlundh

inkraktarenInkräktaren är den femte boken om polisen Fredrik Broman på Gotland. De tidigare fyra är, precis som den här, väldigt bra. Läs dom!

Paret Malin och Henrik bor på Fårö tillsammans med sina två barn. Henrik är fotograf och Malin driver en matblogg, och för att dryga ut kassan har de under sommaren hyrt ut sitt hus till semesterfirare medan de själva varit på fastlandet. När de kommer hem igen upptäcker de att det saknas saker i huset, och att någon bajsat i barnens leksakslåda. De märker också att ett flertal fotografier på familjen saknas från väggarna,och när Malin ska bädda om sängen hittar hon en av bilderna, och upptäcker att någon stuckit ut ögonen på alla som är på fotot.

Jag har ingenting att klaga på med den här boken. Handlingen är intressant och boken tar en och annan oväntad vändning. Även fast några av sidospåren är lite för uppenbara för att man ska falla i fällan (och tro att mördaren, för det sker ett mord, är någon annan än den är) så kommer slutet och levererar den berömda käftsmällen. Man har inte ens en chans att veta hur det ska sluta förrän man är mitt uppe i slutet, och även då finns det stunder av tvivel när man börjar undra om poliserna, och man själv, verkligen är rätt ute.

Jag tror att det här är det bästa slut jag läst på länge, om inte någonsin, om man ska se till hur oväntat det är. Man står som ett stort frågetecken och undrar vad fasen som hände. SÅ ska en bok sluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.