De underkända, Michael Hjort & Hans Rosenfeldt

9789113066776_200”En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.”

Nu var det länge sedan jag läste en bok i den hör serien, men trots det var det inte särskilt svårt att snabbt komma in i serien igen. Karaktärerna är välbekanta och glöms inte så lätt bara för att man lägger serien åt sidan ett tag. Lika mycket som man blir irriterad på Sebastian kan man inte låta bli att sympatisera lite med honom, och handlingen är precis som vanligt både spännande och intressant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.