Mästare, väktare, lögnare, vän, Christoffer Carlsson

mastarevaktare_inb_low”Det lilla samhället Bruket, i juni 2014. Hoppet om en fridfull midsommar krossas när en äldre man hittas skjuten till döds i sitt hem. Brottsutredningen får förstärkning när Leo Junker anländer från Stockholm och utger sig för att vara från Rikskriminalpolisen. En som inte litar på honom är kriminalassistent Tove Waltersson, som nyligen återvänt till sin hemort efter en längre sjukskrivning.

Bruket är en märklig plats och döljer fler hemligheter än man först tror. I takt med att en händelse avlöser en annan växer något större än sanningen om ett grovt brott fram.

I en annan tid och en annan värld är det Stockholm och 1984. Två poliser ser sin stora chans i skuggorna av ett tillslag, men en ung journalist är fast besluten att avslöja deras hemlighet. De möts en kall natt i november och efter det finns ingen återvändo.”

Den tredje boken om Leo Junker är väldigt skickligt skriven, med flera olika tidsperspektiv som knyts samman på ett bra sätt, samtidigt som berättelsen återkopplar till de tidigare böckerna både genom karaktärer och handling.  Det tar ganska lång tid innan man börjar få grepp om hur alla tidsperspektiv hänger samman, och börjar se en bild av vad som kan ha hänt.Bra!

Jag gillar att de här böckerna har ett språk och en ton som är ganska säregen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.