Vita spår, Emelie Schepp

9789146226192”Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?

Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.”

Uppföljaren till ”Märkta för livet” är precis lika bra och spännande som den första boken! Det tog inte mer än en dag att läsa ut den. ”Vita spår” håller ett något lägre tempo än den första boken, men inte för lågt. Jag gillar att karaktärerna känns ”riktiga” och inte som polerade låtsasvarianter av människor, men mest gillar jag att man inte riktigt vet vad det egentligen är Jana sysslar med förrän precis i slutet av boken. Bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.