Leona – Tärningen är kastad, Jenny Rogneby

9789146225591”En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll.

Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften.”

Det tog ett tag innan jag kom in i den här boken, vilket säkert mer berodde på livet än på boken. När jag väl vaknade till och började koncentrera mig på handlingen så hajade jag till ordentligt, för den här boken skiljer sig markant från ”vanliga” deckare! Största skillnaden är att huvudkaraktären, Leona, inte är en vanlig utredare. Hon är inte udda på det där viset som vi vant oss vid, alkoholiserad, människofientlig eller liknande, utan udda på en helt ny nivå! Ser fram mot fortsättningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.