En man som heter Johan Rheborg och gestaltar en man som heter Ove. 

IMG_5320.JPGIgår var det dags! I September någon gång frågade Frodis om vi inte skulle åka och se ”En man som heter Ove” när den sattes upp på teatern, och givetvis skulle vi det! Biljetter köptes och sedan har jag hunnit glömma bort och komma ihåg eventet flera gånger, men igår var det som sagt dags!

Vi brummade iväg med lilla bilen upp till Stockholm, körde bara fel en enda gång, och jag är inte ens säker på OM vi körde fel då… Mitt ansvar som (icke chaufför) något mer teknikbegåvad var att se till att vi hittade fram om det sket sig (och det gjorde det ju) vilket var jättespännande med tanke på att batteritiden i min iPhone är ungefär så lång numera att telefonen snarare är en fast telefon, ansluten till väggen med en strömkabel… Men vi kom fram till Norr Mälarstrand där vi parkerade, sedan promenerade vi till centralen och tog vi tunnelbanan till  Mariatorget, och så var vi framme! Två små tanter på äventyr i stora huvudstaden, omåttligt spännande 😉 (Men jag vill föra till protokollet att vi inte tramsade till det en enda gång!)

Föreställningen var HELT FANTASTISK. Jag älskar ju boken. Jag älskar alla Fredrik Backmans böcker, men jag älskar Ove lite extra. Jag grät som en dåre när jag läste boken, och för någon vecka sedan såg jag EN MINUT av föreställningen på Nyhetsmorgon, och grät då med, så man kan säga att jag visste redan på förhand att jag skulle storgråta under hela föreställningen…

Jag vet inte ens vad jag ska skriva, jag saknar ord för att beskriva storheten! Johan Rheborg är fantastisk! Föreställningen är en enmansföreställning, och han lyckas så himla bra! Att för det första hålla en monolog på en och en halv timme utan att tramsa till det är ju helt fantastiskt, och att dessutom lyckas gestalta inte bara Ove, utan även alla andra viktiga karaktärer i boken, och dessutom förmedla både handling och KÄNSLA med mer eller mindre bara sig själv som rekvisita… Makalöst. Jag är otroligt imponerad, och väldigt glad att Frodis såg till att vi fick biljetter. Helt underbar föreställning.

2 reaktioner till “En man som heter Johan Rheborg och gestaltar en man som heter Ove. 

  1. Linn says

    håller helt med dig! Tänk så många böcker som blir skräp på film, trots miljoner i budget. Här hade de en person och en bänk och lyckas förmedla allt väsentligt i boken.

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.