Märkta för livet, Emelie schepp

9789146226864_200”En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.”

Köpte den här boken för ganska länge sedan, men har inte riktigt haft tid att sätta mig ner och läsa den… Sen blev jag med Storytel i förrgår och plöjde boken. Ekonomiskt och bra, men jag gör ofta så… Jag tycker om BÖCKER och vill ha dom i hyllan, men brukar liksom ge upp och lyssna på böcker jag redan köpt, för att jag inte HINNER läsa…

Hur som helst, som jag sa skaffade jag Storytel i förrgår, och idag är boken ”utläst”, vilket kanske säger en del om vad jag tycker om den! Riktigt, riktigt bra bok! Ibland kan man känna att karaktärerna är lite platta i en debutroman, men det är inget jag upplever i den här boken. Jag kan direkt knyta an till karaktärerna i boken och antingen gilla eller inte gilla dom.

Handlingen är också helt suverän, den avslöjar inte för mycket för tidigt och är spännande rakt igenom. Riktigt bra debutroman!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.