#blogg24, dag 22 av 24

Blogg24När jag sökte baksidestexten till Jordstorm igår hittade jag en liten hälsning från Mons kallentoft till läsarna, på Adlibris sida:

Jordstorm är den tredje boken i elementserien och den åttonde om Malin Fors. Jag vågar mig på att säga att det är den mest spännande hittills.

Det är också roligare än någonsin att skriva om Malin. Jag är inne i ett extremt skrivflöde just nu. Det känns som om berättelserna och idéerna sprutar ur mig. Jag vill göra nytt, förändra och pröva mig fram. Och jag vill att böckerna jag skriver ska likna arbetet. Högt tempo, en kraftig rörelse framåt.

I Jordstorm blir en ung flicka levande begravd. En naken man hittas mördad intill Göta kanal. Klockan tickar och Malin och hennes kollegor vid Linköpingspolisen måste hitta förövaren och flickan innan tiden är ute. Annars kommer hon att dö i sin grav.

Malin är maktlös i den katt och råtta-lek som mördaren utsätter henne för. Hon är hans marionett, och han njuter av varje sekund.

För första gången i en Malin Fors-bok hör vi inte de dödas röster. Istället drivs berättelsen snabbt och obönhörligt mot ett slut som jag hoppas att du som läsare kommer att finna förvånande och tillfredsställande samtidigt som du, precis som jag, fylls av en längtan efter ännu mer Malin Fors.

Jag tycker att jag hela tiden blir en bättre författare.

Läs gärna Jordstorm och se om du håller med.

Följ mig gärna på Facebook och Twitter. Ris såväl som ros mottages gärna. Hälsningar Mons Kallentoft”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.