#blogg24, dag 21 av 24. Jordstorm, Mons Kallentoft

Blogg24”En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göta kanal. Han är naken, men kroppen bär inga synliga spår av våld och när Malin Fors och hennes kollegor anländer till platsen råder en märklig tystnad. Det är som om alla röster har dämpats.

Mannen identifieras snart som Peder Åkerlund, före detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. Det visar sig att han har blivit mördad. Och när den 16-åriga Nadja Lundin samma kväll anmäls saknad, troligtvis bortförd, finns tecken som tyder på att de båda fallen hänger samman.

Men har offren något gemensamt? Varför har de valts ut? Efterhand börjar Malin Fors inse att de har att göra med någon som leker med polisen, som talar via mord och inte tänker låta sig tystas. Vad är det han eller hon vill säga? Det är bråttom att hitta ett svar. Nadja Lundin kan fortfarande vara vid liv. ”

jordstormjag tror faktiskt  att det här är den bästa Kallentoftbok jag läst! Jag brukar gilla handlingen, men ha problem med den där grejen att det är döda som pratar… I den här boken är det en levande som guidar Malin, vilket jag gillar mycket bättre! Väldigt bra bok, det tog inte lång stund att lyssna klart på den!

En reaktion till “#blogg24, dag 21 av 24. Jordstorm, Mons Kallentoft

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.