#blogg24, dag 10 av 24. Not That Kind of Girl, Lena Dunham

Blogg24”Den här boken innehåller berättelser om underbara nätter med vidriga killar och vidriga dagar med underbara vänner, om ambitioner och de två livskriser jag genomgick före tjugo års ålder. Om mode och dess många tvångströjor. Om att visa upp sin kropp offentligt, vara tvungen att hävda sig på ett möte med en massa femtioåriga män och de hälsobetingade rädslor (tinnitus, lampdamm och infertilitet) som håller mig vaken om nätterna. Jag förbereder mig redan på den skam jag förmodligen kommer att känna över att jag någonsin trodde mig ha något att erbjuda dig med denna bok, men också på den glädje som lika gärna kan drabba mig över att jag lyckats hindra dig från att testa en dyr juicefasta eller ha sex med skorna på. Nej, jag är ingen sexpert, psykolog eller legitimerad dietist. Jag är inte en gift trebarnsmor och jag äger ingen framgångsrik underklädeskedja. Däremot är jag en tjej med ett passionerat intresse för självförverkligande, en tjej som skickar hoppfulla rapporter från fronten i denna kamp.”

81ZqOFyzSjLMin första, spontana känsla efter bara några minuter av den här boken var att jag älskar den! Tyvärr mattades den känslan av lite mot slutet.

Det finns en stor igenkänningsfaktor i boken, och man fnissar ordentligt vid ett par tillfällen. Min personliga favorit är nog stycket som, fritt översatt, säger att den som inte svarar på mail inom sex timmar givetvis måste hata den som skickat mailet. Byt ut mail mot sms så har ni mig i ett nötskal.

Det är en rolig bok som alla tjejer kan känna igen sig i, men den blir lite tjatig mellan varven tyvärr. Ångrar dock inte att jag lyssnade på den, för jag gillar den ändå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.