Sonen, Jo Nesbö

sonen-nesbo_jo-27272346-4001886864-frntl”Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.
För Sonny kom livet att förändras när han var sexton år och hans far en av de bästa brottsutredarna någonsin sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonny liv rasade samman och han blev narkoman.”

Nesbö levererar som vanligt! Jag saknar Harry Hole (För nej bokus har fel, det här är inte senaste delen i serien om Harry Hole…) men trots att det är okända karaktärer så är inte boken sämre för det.

Från början hade jag lite problem med att man som läsare hade lite för mycket info, det kändes som den där typen av bok där läsaren sitter på all info medan bokens poliskaraktär springer runt och försöker lista ut det vi redan vet. Det visade sig dock att det, i sann Nesböanda, skulle dyka upp en och annan oväntad twist i handlingen, så tro för all del inte att man sitter och sover! Riktigt bra bok som ger mersmak!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.