Bergtagen, Rickard Elmqvist

bergtagen-elmqvist_rickard-26582196-2102180896-frntl”Det hela började mellan två livskriser och med en låt av Toto från 1982. Stressen över att inte ha åstadkommit någonting annat än meterlånga krognotor och rejält nedsotade lungor var påtaglig. Mitt i denna förvirring, när man inser att man inte kommer att bli vare sig känd eller rik och att resten av livet kommer att vara en brant utförsbacke ner i kistan, började en tanke att gro. Den handlade om världens mest ikoniska berg och känslan av att bestiga dessa.

Vissa väljer att göra en svensk klassiker. Det är rimligt. Det har blivit en folksport. Men att få för sig att klättra i berg helt utan tidigare erfarenhet är förmodligen inte rimligt. Det finns lättare sätt att ta livet av sig.”

Den här boken är inte så tjock, så det är enkelt att sammanfatta vad jag tycker om den i en mening. Jag har aldrig tidigare varit så sugen på att bestiga berg.

Jag kommer inte bestiga några berg (troligen), men jag blir så GRYMT sugen när jag läser författarens beskrivning, som har en underton av ironisk humor. Låg i sängen och fnissade medan jag läste, sedan skickade jag iväg ett sms till en vän som planerar att bestiga Kilimanjaro och sa att han måste läsa den här innan han åker.

En reaktion till “Bergtagen, Rickard Elmqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.