Den felande länken, Stefan Tegenfalk

den-felande-lanken-54596Den felande länken är tredje boken i serien om poliserna Jonna och Walter.

”Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.

I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad.” (Bokus.com)

Jag hade ingen aning om att det var meningen att detta skulle vara sista delen i en triologi, det fick jag veta först igår när Anna berättade det för mig!  Jag är dock väldigt glad att det blev en fjärde del, jag har börjat gilla karaktärerna riktigt mycket.

När jag tänker efter så är det egentligen ganska uppenbart i boken att det var meningen att det skulle bli den sista. I de föregående två böckerna har handlingen liksom sipprat över i nästkommande bok, många lösa trådar att plocka upp, men det saknades i denna bok. Bortser man från det så är boken väldigt spännande bitvis, och karaktärerna har växt och blivit väldigt lätta att tycka om. Jag är väldigt glad att det blev en fjärde bok, och hoppas att inte DET blir den sista!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.