Skamvrån, Sofie Sarenbrant

”En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda?

De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent.”

Skamvrån är den sjunde boken om polisen Emma Sköld, som vid det här laget känns som en gammal vän. Handlingen i den här boken lyfter på ett bra sätt problematiken med psykisk ohälsa, och det faktum att det pratas alldeles för lite om det i vår vardag, och att vi är för dåliga på att fråga och lyssna. Själv kan jag känna lite frustration när jag läser boken och upplever att ingen riktigt lyssnar på Julia när hon försöker prata med de vuxna i sin omgivning.

kortfattat: ett angeläget ämne, en spännande handling och ett slut som gör att man nästan blir arg för att man måste vänta ett år på nästa bok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.