En bur av guld, Camilla Läckberg

”På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur.

En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd.”

Jag var inte helt övertygad om den här boken innan jag började läsa. Kanske mest för att jag gillar Läckbergs tidigare böcker, och det här skulle vara något helt annat.

Men det är bara att konstatera att boken, som absolut är något helt annat, är skickligt skriven och uppbyggd så att man vill fortsätta läsa. Främst tror jag att jag själv tilltalas av hämnden (hehe!), men jag gillar att just hämnden blir betydligt mer omfattande än man skulle kunna tro initialt! Inte bara ”jag är mycket bättre än dig men det har vi ju vetat hela tiden” utan verkligen total förödelse. Min inre hämndgudinna tilltalas av det 😀

Kort sagt verkar det inte spela så stor roll VAD Läckberg skriver, det blir riktigt bra oavsett!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.