Portionen under tian, Hanna Olvenmark

” Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp, och hon har en mission: att slå hål på myten om att hälsosam mat bara är till för dem som har tid, ork och framför allt pengar. I tre år har hon drivit den omåttligt populära bloggen Portionen under tian där hon visar på fördelarna med att leva snålt både för plånboken, miljön och kroppen.

I kokboken Portionen under tian bjuder hon på över 50 vegetariska recept där varje portion kostar max 10 kronor. Det blir även 300-kronorsveckor med tillhörande inköpslistor och recept, samt allmänna stay cheap-tips för både storhandlingen, jobblunchen och utemiddagen. Om en med ute menar ute i naturen”

För ungefär två år sedan ville jag börja laga mer vegetariskt, och hade tidigare hittat Hannas hemsida. Jag testkörde några recept när jag var på semester och hade en hel familj att laga mat åt, och när jag sedan kom hem hade jag några enkla favoriter. Efter det har jag lagat mer och mer vegetariskt, och numera äter jag mer vegetariskt än kött, och nästan alla mina recept kommer från Hannas hemsida.

Jag ÄLSKAR konceptet med billig men näringsrik mat. Som ny på vegetarisk kost tycker jag att det kan vara klurigt att främst hitta proteinerna, veta hur jag ska använda bönor och linser, men det löser Hanna åt mig!

I boken får man tips och trixs för hur man enkelt lägger upp sin vardag för att leva snålt, vad som är bra att ha hemma och mängder med recept.

Många recept finns på hemsidan, och där finns även många veckomatsedlar för 300 kronor. I boken finns ÄNNU MER av detta, och efter att ha lagat Hannas mat i några år var det härligt med lite nya recept. En solklar favorit från boken är ärtcarbonaran! Både jag och bebisen(!) älskar den. Från hemsidan lagar jag kokosmjölksgrytan (tror den finns i boken också…) minst varannan vecka. Gott, snabblagat och ingredienser som jag alltid har hemma.

Definitivt en av de bästa böckerna om vegetarisk/vegansk kost!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.