Istället för dig, Sofie Sarenbrant

i_stallet_for_dig-sarenbrant_sofie-17043813-frntlIstället för dig tar vid 16 år efter att Agnes blev bortrövad och tvingades föda sitt barn inlåst i en källare. Man har inte kunnat hitta pojken som stals från henne,och det verkar som om alla utom Agnes har gett upp hoppet om att hitta det försvunna barnet.

Agnes dotter Nicole tar dock upp sökandet efter sanningen om vad som egentligen hände för 16 år sedan, och hon tar hjälp av den numera pensionerade journalisten Göran Rosenlund.

Privat är Agnes och Tobbes liv minst sagt rörigt, och det blir inte bättre när Nicole försvinner vid ett besök i Brantevik, och Tobbe inte är närvarande för att stötta sin familj.

Istället för dig är inte lika spännande som vecka 36, men den är BRA. Handlingen är intressant och boken är skriven så att det är svårt att lägga ifrån sig den. Man engageras i karaktärernas liv, man blir förbannad över hänsynslösa och självupptagna karaktärer och man imponeras över modet och styrkan hos andra. Slutet på boken är minst sagt oväntat, och jag har svårt för att bestämma mig för om det känns snöpligt eller om jag blir lite lättad över upplösningen.

Är man ute efter att läsa en bok som gör att man nästan inte kan andas för att det är så spännande så får man läsa något annat. Istället för dig är mer ”mysigt spännande”, men en väldigt bra och läsvärd bok!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.