Törst, Jo Nesbö

”En person hittas mördad i sitt hem. Kroppen är tömd på blod och polisen upptäcker bitmärken på halsen. Kan det handla om vampyrism – ett mycket omdiskuterat begrepp inom psykiatrin. Före detta utredaren Harry Hole övertalas att hjälpa till med fallet. Han vet bättre än många andra vad vissa människor är kapabla till, och flera av kriminalhistoriens värsta seriemördare var väl diagnostiserade som just vampyrister?

Men Harry har ett eget motiv för att hjälpa polisen – att fånga mannen som kom undan. Jaktinstinkten väcks till liv och återigen tvingas Harry offra något av sig själv i jakten på den gäckande mördaren.”

Äntligen en ny Harry Hole. Jo Nesbö har haft en paus i Holeserien och skrivit lite annat, bland annat böckerna Blod på snö och  Midnattssol som är två mycket bra böcker-men det är inte Holeböcker.

Harry Hole, dysfunktionell som han är, fastnar och växer. Jag gillar Harry! I den här boken är han marginellt mindre dysfunktionell, men lika knivskarp som vanligt, och Nesbö lyckas som vanligt kasta om alla förutsättningar och ändra reglerna för hur boken ska sluta precis när man trodde att man listat ut hur allt var konstruerat. Fantastisk!

2 reaktioner till “Törst, Jo Nesbö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.