Björnstad, Fredrik Backman

bjornstad-inb-low”Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?

Bara allt. Den betyder bara allt.

Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.

Mitt i allt står Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin moderklubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.”

Den här boken läste jag ut i ett hörn på Pekings flygplats, i närheten av gate E 19, med en vedervärdig kaffe från Waynes i ena handen, på vägen hem från Australien.

Precis som vanligt gråter man en skvätt när man läser Fredriks böcker. Precis som vanligt är karaktärsbeskrivningarna så levande att man känner sig som en vän till familjen. Precis som vanligt får man hjärtat krossat när man inser att det inte går så bra för en favoritkaraktär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.