Pudlar och Pommes, Pija Lindenbaum

pudlar-och-pommes_rgb_inb-266x300”Ullis, Ludde och Katta bor på ett bra ställe. Dom har en pool och potatis så det räcker. Men en dag ligger en bumling i poolen och trädgårdslandet har torkat. Med sin sista potatis i en glasburk tvingas dom ge sig ut på öppet hav för att hitta en ny plats. När dom till slut siktar land möts dom av tre hundar på stranden. Kan det här bli deras nya ställe? Får dom smaka på lite pommes frites?”

Finns det något bättre än att komma hem och hitta överraskningspost i brevlådan? I think not! Den här boken hade snälla Lilla Piratförlaget skickat till mig som en fin överraskning. Tack!

Nu ser ju världen dock ut så att inte alla har ett hem att komma till, eller en brevlåda att få post i, överraskning eller ej. Den här fina boken berättar på ett väldigt pedagogiskt och för barn lättbegripligt sätt om hur man kan tvingas lämna sitt hem, och fly till ett annat, där man kanske inte alls känner sig så välkommen… En väldigt relevant bok att samtala runt med barn, i dagens samhällsklimat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.