Pastor Viveka och tanterna, Anette Haaland

9789100153892”Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening?

Pastor Viveka och tanterna är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter.”

Jag gillar när författare kombinerar mord och blod med humor, mys och relationer. I det här specifika fallet hade jag kanske önskat mer spänning, och kanske aningen mindre mys, men det är oklart om det är en brist i boken eller om det beror på att jag helt enkelt inte är på humör för mys. Troligen det sistnämnda.

Även om jag saknar spänningsmomentet (Ända fram till slutet, där kommer det!) så är handlingen intressant, och mordmysteriet håller hög kvalité, så är man sugen på en mysdeckare är det här helt klart ett bra alternativ!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.