Kommentar med boktips:

Jag fick följande kommentar på ett inlägg, och väljer att lyfta upp det och posta här så ni kan läsa:

”Hej!

Jag och min illustratör Maria Öqvist (www.mariaoqvist.se) har skapat en barnbok som vi nu släpper på eget förlag. För att få ihop pengar till att trycka första upplagan har vi kört igång en crowdfundingkampanj på Indiegogo. Vi har till den 10:e mars på oss att få ihop tillräckligt många förbeställningar och för att det ska gå, måste vi nå ut till föräldrar och andra vuxna som vill köpa boken om de gillar den.

Liva och Kungariket Små Grå är den första boken i en serie av fyra böcker där vi får följa med Liva när hon leker på sitt favoritställe i skogen. Böckerna har vackra fyrfärgsillustrationer i akvarell, som ni kan se exempel på i den här videon https://youtu.be/vOleAzvxaPw och på vår Indiegogosida https://www.indiegogo.com/projects/liva-and-the-kingdom-of-small-grey-book-nature. Vårt mål med boken är att inspirera barn att själva gå ut och upptäcka naturen omkring dem. Därför har vi även skapat en naturpysselbok där barnen får uppgifter att göra i skogen och sedan rita i sin naturpysselbok. Läs mer om oss och vår bok på vår Indiegogosida och kolla in de första sidorna i boken i vår video. Boken lanseras på både svenska och engelska, så en del av informationen står på engelska på vår sida.

Vi hoppas att ni gillar vår bok och vi skulle bli väldigt glada om ni skrev om oss. Ju fler vi når, desto större chans är det att vi når vårt mål innan vår deadline. Och kom ihåg att det bara går att beställa till och med den 10:e mars!

Varma hälsningar,

Wai Ching Yuesdotter och Maria Öqvist”

Paolos Yoga, Paolo Roberto

”Yoga utan andning är bara stretching

I Paolos yoga avmystifierar Paolo Roberto yoga som träningsform, och poängterar att vi alla har olika ingångar till den.

Oavsett om du tränar yoga för att bota en ond och stel rygg, vill bli stark och smidig eller har behov av att lugna tankarna och andningen så funkar det. Det handlar inte om att kunna nudda dina tår, utan om vad du kan lära dig på vägen ner till tårna.

På sitt karakteristiska sätt delar Paolo med sig av sin yoga. Det handlar inte om rökelse, sanskrit och mantran, utan om vikten av andning, fokus, kroppskännedom och tålamod. Genom att förstå och kunna kontrollera din andning i övningarna kommer du att uppleva de positiva effekterna av djup stretching, och då kommer även styrkan, smidigheten och lugnet.

Well. Jag har ju en bit kvar innan jag är riktigt DÄR, eftersom en sak jag gillar skarpt med den här boken är att det går relativt snabbt att göra ett pass *S* Ja, tidspress är motsatsen till yoga, men ibland ser livet ut så och då uppskattar jag att man kan få ett komplett pass på relativt kort tid.

Jag har främst gjort ryggpasset, eftersom min rygg är i enormt stort behov av stretching och mer rörlighet. Jag har problem med korta, stela muskler i baksidan av låren och rumpan, och det sliter sönder ryggen. Men, ju fler gånger jag gör passet desto mindre benägen känns ryggen att krampa ihop, och jag får inte lika lätt ont i rumpmusklerna av en normal promenad.

Jag gillar Paolo, han sätter en profilbild till mina ledord-Aut viam inveniam aut faciam. I’ll either find a way or make a way. Han vet dessutom vad han pratar om när det gäller träning, och i det här fallet yoga/stretching. Han har koll på kroppen. Boken är snygg och övningarna är enkla att förstå. Pluspoäng rakt igenom!

Tova-Li och sommarlovet, Camilla Gunnarsson

”Skolan börjar igen efter sommarlovet. Tova-Lis klasskompisar berättar om spännande resor och roliga aktiviteter.

Vad kommer de att tycka om det som Tova-Li har gjort på lovet? Måste allt som är roligt kosta pengar?”

Ur en pedagogisk aspekt är den här boken fantastisk. Vi som vuxna, lärare eller förskollärare, behöver tänka på att det kanske inte är en bra idé att be barnen berätta om vad de gjort under loven eller helgerna, eftersom det kan vara väldigt känsligt. Alla har inte samma förutsättningar.

Samtidigt lyfter boken på ett bra sätt just det, att alla lever under olika förhållanden, att saker och resor kostar pengar, men samtidigt att dessa pengar kommer från ett arbete som kanske äter upp mycket tid istället. Väldigt bra bok, och väldigt fint illustrerad!

Färglösa får främmande, Sölve Dahlgren

0000195_farglosa-far-frammande_300”Att leva i en femstjärnig stad är ingen garanti för ett femstjärnigt liv. Det får Louise Hathaway och Filip Fredriksson erfara. De hanterar sin stora tragedi på olika sätt. Filip flyttar till Gran Canaria för att bli chefredaktör och framgångsrik författare. Louise återvänder till sin gård och startar en annorlunda restaurang.

Det kriminella husbilsgänget har blivit laglydigt. Nästan. Husbilsbyn Smaklösa växer, trots att somliga vill kalla det husbilsghetto.

Okända inslag gör intrång i den nu välmående staden som sätter människornas värderingar på sin spets. Hur mycket sanning finns det i legenderna om gruvbarnen och sjöjungfrun i Färglösasjön?”

Väljer man att tolka boken ur ett omvärldsperspektiv, och omsätta fiktion till realitet genom att byta ut Färglösas besökare mot t ex invandrare så har boken en viktig poäng. Men tyvärr. Som den är skriven nu känns den mest tramsig, vilket är riktigt tråkigt att säga eftersom jag gillade den första boken väldigt mycket! Inte alls min kopp te, tyvärr.