Fler nyheter 

Lilla piratförlaget har även skickat Ännu värre dubbeltrubbel (Vi läste den första boken på jobbet, ungarna älskade den!) av Jory John och Mac Barnett och Skarven av fantastiska Sara Lövestam. (Vilket otroligt snyggt omslag!)


Hoi förlag har skickat Det enda som betyder något av Jeanette Palmqvist, och En framtida hemmafrus bekännelser av Elin Eldestrand.

God natt allihop, Chris Haughton

godnatt-allihop-285x300Solen går ner och alla är sömniga. Mössen är sömniga, hararna är
sömniga och rådjuren är sömniga. Till och med Stora björn är sömnig.
– Men jag är inte sömnig, säger Lilla björn.

En jättefin present från Lilla Piratförlaget. Boken innehåller fantastiska illustrationer i dämpade färger, och en fin berättelse om den lilla björnen som inte vill sova, eller..?

Dante letar bokstäver & siffror, Caroline Nilsson

9789175773742_200x_dante-letar-bokstaver-dante-letar-siffror

Dante letar bokstäver
Dantes boll är borta. Kanske är den i dockvagnen? Eller bland tågen?
Följ med på ett spännande äventyr bland leksaker och bokstäver.

Dante letar siffror
Dante gillar siffror och så tycker han om att hoppa, springa och klättra.
Häng med på sifferjakt bland kuddarna, busa och spring slalom i vardagsrummet.”

Väldigt bra och pedagogisk bok som uppmuntrar till inlärning av bokstäver och siffror. Dante letar bokstäver har utöver bokstäverna i själva handlingen ord ”dolda” i bakgrunden, och det tyckte mitt ”testbarn” var roligt.

img_0037.jpgFör min egen del var det först när jag tog den här bilden som jag noterade att boken i själva verket är TVÅ böcker, och det är ju jätteroligt! Vänder man på boken så kan man läsa Dante letar siffror, som övar dels på att känna igen siffror, och dels på att sätta dem i ordning.

Den här boken följer med till jobbet, den kan vi ha mycket nytta av i verksamheten!

Klä på Herr H, Emma Virke

kla-pa-herr-h-1-241x300Herr H behöver din hjälp! Se till att han får sina glasögon, sin hatt och sin fluga. Nej, inte den flugan! Har han glömt något? Nej, det tror Herr H då rakt inte. Vad tror du?

Herr H (Ytterligare överraskningspost från Lilla piratförlaget!) är en riktig vimspelle och behöver hjälp med att hitta sina kläder och saker. Boken är full av humor och fina illustrationer, men det jag tycker är roligast med den här boken är att den är utformad så att läsaren känner sig som en aktiv del av boken, inte bara en betraktare.

Pudlar och Pommes, Pija Lindenbaum

pudlar-och-pommes_rgb_inb-266x300”Ullis, Ludde och Katta bor på ett bra ställe. Dom har en pool och potatis så det räcker. Men en dag ligger en bumling i poolen och trädgårdslandet har torkat. Med sin sista potatis i en glasburk tvingas dom ge sig ut på öppet hav för att hitta en ny plats. När dom till slut siktar land möts dom av tre hundar på stranden. Kan det här bli deras nya ställe? Får dom smaka på lite pommes frites?”

Finns det något bättre än att komma hem och hitta överraskningspost i brevlådan? I think not! Den här boken hade snälla Lilla Piratförlaget skickat till mig som en fin överraskning. Tack!

Nu ser ju världen dock ut så att inte alla har ett hem att komma till, eller en brevlåda att få post i, överraskning eller ej. Den här fina boken berättar på ett väldigt pedagogiskt och för barn lättbegripligt sätt om hur man kan tvingas lämna sitt hem, och fly till ett annat, där man kanske inte alls känner sig så välkommen… En väldigt relevant bok att samtala runt med barn, i dagens samhällsklimat.

Sekten på Dimön & Sekten som återuppstod, Mariette Lindstein

9789175990651_200x_sekten-pa-dimon”På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner.

Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver. Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut.
Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor.
Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm.
För ingen har någonsin lämnat ViaTerra.”

sekten_som_teruppstod-lindstein_mariette-37352839-frntl”Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.

Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.

När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.

Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?”

Det tog ganska lång tid innan jag ”blev sugen” på att läsa Sekten på Dimön, men till sist hade jag hört så mycket om den att jag var tvungen att se what all the fuzz was about.  Jag blev positivt överraskad!

Både Sekten på Dimön och uppföljaren Sekten som återuppstod är riktigt, riktigt bra. Bra beskrivningar av hur det kan gå till när man involveras och slutligen blir fast i en sekt, utan att riktigt reflektera över det först. Dessutom är handlingen spännande och medryckande, och det är svårt att lägga ifrån sig böckerna. Definitivt läsvärda, och jag ser fram mot den planerade tredje delen!