TÄVLING!

av_jord_r_du_kommen-erikson_thomas-33296286-frntlSuperhyggliga Hoi förlag har skickat ett extra exemplar av boken ”Av jord är du kommen” av Christina Granbom och Thomas Erikson för att jag ska kunna tävla ut ett ex. (Läs mer om boken längst ner)

För att delta i tävlingen:

1, gå in på bloggens facebooksida och GILLA DEN

2, gilla, kommentera och dela inlägget om tävlingen som ligger på facebooksidan. Klart!

(3, bjud gärna in era vänner till sidan)

Vinnaren lottas NÄSTA FREDAG, den 20/11

 

”Rita stirrar på skärmen. Hur hon än gör så vägrar nollorna att sluta blinka. Var har alla pengar tagit vägen, och var är hennes man? Lite i taget inser hon vilken situation hon faktiskt ställts inför. Vad hon inte vet är att hennes man gått under jorden med en kvinna han nyss träffat. Plötsligt är allt Rita trott på borta, och på bara några timmar har hennes liv har slagits i spillror.

Rita är dotter till en begravningsentreprenör. Familjeföretaget som pappa byggt upp har länsats på allt och när han inser att det är Ritas man som ligger bakom, tar han sitt eget liv för att slippa skammen. Begravningsbyråns affärer går dessutom riktigt dåligt.

Fullkomligt utblottad blir Rita vittne till ett dödsfall. Eftersom hon inte gjort något för att rädda ett liv känner hon sig skyldig, men när arvingarna anlitar henne för begravningen försvinner alla samvetskval. Hon får en rejäl intäkt till byrån. Fordringsägarna knackar dock allt hårdare på dörren. Invånarna i staden lever på tok för länge, och hon inser att något radikalt måste göras.

I samband med ett mord blir Rita utfrågad av polisen, som anar att hon döljer någonting. Men det är inte alls vad de tror. Till slut ser hon bara en utväg, en som kräver noggrann planering. Och i polismannen som leder utredningen finner hon en oväntad bundsförvant.

Av jord är du kommen är den första boken i thrillerserien om begravningsentreprenören Rita Benson.”

STHLM: inferno, Varg Gyllander

cover_front”En natt mottar den unge ibn Muhammad al-Qasimi en profetia. Klanens klenod, bärnstenshästen Hoshaba, måste återförenas med sin tvilling Baz, annars går klanens rike under. Tidsfristen är en kamels livstid.

Trettio år senare får en professor i marinarkeologi vid Stockholms universitet uppdraget att finna platsen i Östersjön där ett arabiskt fartyg, en dhow, förliste 1752. Uppdragsgivaren är okänd.

Samtidigt inträffar flera sprängattentat i Stockholm som lamslår stora delar av Södermalm. En liten grupp människor blir instängda på restaurang Gondolen medan klockan tickar mot katastrofen.

Norma och Joshua, experter på bekämpning av den organiserade brottsligheten, dras av personliga skäl in i en livsfarlig jakt på en okänd fiende. Människor som står dem nära riskerar att dö.De båda tillhör NOCC – National Organized Crime Command – en polisorganisation skapad enbart för att bekämpa den organiserade brottsligheten. NOCC som har en hemlig budget, ett okänt antal medarbetare och lyder direkt under justitiedepartement riskerar att avslöjas.”

Att läsa den här boken är som att befinna sig mitt i en actionfilm. Handlingen är snabb och spännande, och det gäller att hänga med i svängarna. Stort plus för ett otroligt snyggt omslag!

 

Ja, jag har mens, hurså? Clara Henry

ja-jag-har-mens-hursa”Mens alltså. Vad är det egentligen? Och varför är det så pinsamt, att en gömmer tampongen i tröjärmen på väg till toaletten? Komikern och Youtube-fenomenet Clara Henry har svaren. För alla som väntar sin första mens, har fått mens eller har någon i sin närhet som klagar över denna fantastiska plåga, förklarar hon vad det innebär att ha en livmoder.

Har du alltid undrat vad mens  är, varför det kan göra så fruktansvärt ont i magen eller varför det enda du vill göra ibland är att äta choklad och titta på söta kattvideor? Har du reagerat på hur tabubelagt det är att prata om något som hälften av jordens befolkning går igenom en gång i månaden under hela sitt fruktbara liv? Och framför allt: har du letat efter det bästa svaret till frågan ”har du mens eller?”

I Ja jag har mens, hurså? delar Clara Henry med sig av sina egna erfarenheter och personliga tips till alla som har eller väntar på att få mens. Hon förklarar även olika termer och vad menstruation faktiskt innebär, går igenom olika mensskydd, redogör för hur man behandlat mens historiskt och om sambandet mellan mens och jämställdhet. Allt detta med sin unika, starka och underhållande röst.

Och om du plötsligt skulle sukta efter något sött – vare sig det gäller godis eller gulliga djur – misströsta ej. I den här boken finner du allt du söker. Välkommen till mensklubben!”

Omedelbar förälskelse. Alla med livmoder (Och alla utan) borde läsa den här boken. Inte så mycket för att den är informativ runt ämnet mens, vilket den är, utan i större utsträckning för att den sprudlar av girl power och attityd, vilket vi behöver mer av i världen!

Solblekt av livet, Mark Levengood

solblekt_inb_low”En dag när min fotograf var ute och dök fick han en kallsup och drog in en manet i sin bihåla. Han blev rysligt förvånad. Jag vet ju inte, men kan tänka mig att maneten blev ännu mer förvånad.
Hur man än planerar så kan man aldrig räkna ut vart livet tar en härnäst. Ibland kommer man till sitt mål, och ibland hamnar man i en bihåla. Men gott humör och vänlig nyfikenhet är bra kamrater på färden.”

Det är omöjligt att inte bli omedelbart förälskad i den här boken, och författaren. Kloka ord och livserfarenheter berättade med en sån värme och humor att man ler från första till sista sidan. Omedelbar kärlek.

Kärleken till Livet, Helena von Zweigbergk

karlekentill_inb_low” ’Jag vill bara säga som det är. Inget tjafs. Bara enkelt rakt på som det har varit.’

Med de orden presenterade Marie Fredriksson sin bokidé för författaren Helena von Zweigbergk.

Marie Fredrikssons liv innehåller mycket dramatik. Från fattig uppväxt på ­skånska landsbygden till världs­karriär med Roxette.

Och sedan katastrofen. Hjärntumören som gav henne en dödsdom.

Märkt av sin sjukdom står hon åter­igen på scenen.

I boken kommer Marie Fredriksson och hennes närmaste till tals. Det är en ­berättelse om stor kärlek, om sorg, om makalös framgång och revansch mot alla odds – tack vare kärleken till livet.”

Det som gör den här boken intressant är att man får ta del av ett livsöde som börjar från början. Man får en inblick i hur en person utvecklades till att bli den hon är. Man får se att allt inte alltid varit toppen, varken i början eller slutet. Det som är lite tråkigt är att det berättas på ett så opersonligt vis att det inte egentligen berör, och då är jag ändå en människa som är otroligt lättberörd. Boken känns tyvärr väldigt opersonlig, trots en ganska intim inblick i en persons liv.

Midnattssol, Jo Nesbö

9789164204561_200_midnattssol”I augusti 1977 stiger en man av bussen i en avlägsen by i nordligaste Norge. Han kallar sig Ulf, han har inget bagage och hävdar att han kommer för att jaga. Bland læstadianer och samer möter han en kultur som är både gästfri och avståndstagande, hjälpsam och kylig.

Byns klockare Lea lånar honom ett gevär och en jaktstuga, där midnattssolen håller honom vaken medan han oroligt bevakar det storslagna, men monotona fjällandskapet.

Långsamt går det upp för Lea och hennes son Knut att Ulf inte är jägare, utan byte. Och att jaktlaget är på väg.”

Det faktum att jag är lite förälskad i böckerna om Harry Hole gör att alla andra böcker av denna författare hamnar lite i skymundan…

Det här är en BRA och SPÄNNANDE bok med en hel del välskrivna twister i handlingen, blandat med en smula äckel och kräkkänslor, helt klart läsvärd!

Färjan, Mats Strandberg

tumblr_nna25dZxip1r0lan6o1_1280I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Här får vi lära känna både passagerare och personal. Den ensamma gamla kvinnan som söker äventyret. Den avdankade schlagerstjärnan som leder karaokekvällarna. Mannen som tidigare jobbat ombord och nu återvänder för att iscensätta ett spektakulärt frieri. Ordningsvakten som med sina tre kollegor försöker kontrollera det dagliga kaoset ombord. De tolvåriga kusinerna som var bästa vänner innan en familjehemlighet kom emellan dem.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma.”

Jag tror jag hade gillat den här boken bättre utan det övernaturliga inslaget, men det beror nog på att jag var sugen på kriminalroman snarare än fantasy, och det kan ju inte boken lastas för. Boken är välskriven med en spännande handling, och lyckas hoppa mellan de olika karaktärerna på ett bra sätt. Helt klart läsvärd om man är på det humöret!