Kul idé från MIX förlag!

MIX sms-noveller om ytterst märkliga händelser på årets bokmässa!

En thriller. En spökhistoria. Ett dråpligt avslöjande. En sexnovell. Fyra noveller, en sak gemensamt: De levereras till läsarens mobil i form av SMS.

Det är författarna Anders Fager, Madeleine Bäck och Jenny Lundin som har skrivit de fyra sms-följetongerna som alla utspelar sig på och kring årets bokmässa i Göteborg. Genom 11-14 delar kommer deras noveller rakt ner i er ficka, varje del på max 155 tecken. Välj en, SMSa koden till 076-686 19 06, så ordnar vi resten. Läs dom i toakön, i väntan på seminarium eller vid sidan av en välbehövlig espressoshot. Våra SMS-noveller gör inte bara läsandet på språng till en möjlighet, utan också riktigt spännande. Att verkligheten och fiktionen stundtals kan glida samman, är en risk läsaren får ta.

MIX presenterar stolt: Årets följetongnoveller!

  • ANDERS FAGER: BONNIERS HEMLIGHET – kod HEMLIG
    • Göteborg, svenska mässan, Bonniermontern fredag klockan 15.34:
    • Tumult uppstår när en man försöker slita skjortan av en signerande författare. Enligt mannen vill han: ”visa att författaren är fejk.”

 

  • MADELEINE BÄCK: GOTHIA GIGOLO – kod GIGOLO
    • Göteborg, Gothia Towers, fredag klockan 17.22:
    • En man anklagas för inbrott sedan han besökt misstänkt många hotellrum i rad. Enligt mannen har inget olagligt skett, han uppfyller bara folks drömmar.

 

  • MADELEINE BÄCK: MONTERMONSTER – kod MONSTER
    • Göteborg, Svenska mässan, toaletterna lördag klockan 12.51:
    • En kvinna tas om hand sedan hon apatiskt stirrande stått på samma fläck i två timmar. Enligt källor började hon bete sig underligt efter ett besök i bokförlaget Vertigos monter.

 

  • JENNY LUNDIN: DET SISTA MINGLET – kod MINGEL
    • Göteborg, Park Hotel, lördag klockan 23.17
    • Hotellbaren spärras av sedan en av landets mest uppburna författare faller död till golvet. Misstanke om brott finns.

SMSA VALD NOVELLS KOD TILL TELEFONNUMMER 076-686 19 06

Tjänsten är gratis. Du kommer sammantaget att få 11-14 sms, beroende på vilken novell du väljer. Du kan endast läsa en novell åt gången, men så fort du läst färdigt en novell kan du beställa nästa. Novellerna går att beställa 21/9-27/9. Vi lämnar inte ut ditt telefonnummer till tredje part.

Trevlig bokmässa från oss på MIX Förlag!

Ps. Ska du inte till bokmässan? Sms-novellerna går även att läsa på behörigt avstånd från folksamlingar i montrar och barträngsel på Park. Ds.

Att raka en zebra, Håkan Lindgren

0080-ZEBRA-OMSL-HOI”Victors värld rasar när hans flickvän lämnar honom efter nästan tjugo år tillsammans. När han kokande av svartsjuka spionerar på henne hamnar han oväntat i en ny relation, så långt ifrån hans tidigare verklighet att han bara vill springa.

Jacob går från förhållande till förhållande, i ständig jakt på den stora kärleken. Har han äntligen hittat den? Men hans drömprins ställer ultimatum om att skaffa barn för att de ska flytta ihop. Jacob säger att han blivit vaccinerad mot barn, men prinsen ger inte upp. Hur långt är han beredd att gå?

En dag får Jacob ett samtal som talar om att hans bästa vän och hans fru blivit mördade. När han får veta att de i sitt testamente önskar att Jacob ska ta hand om deras tvåårige son blir allting riktigt komplicerat …”

Livet är komplicerat, och den här boken är ärlig med det.

Jag gillar att den lyfter att människor kan fela och relationer gå sönder. Jag gillar att den inte är så förbaskat heteronormativ, jag gillar den helt enkelt. Både underhållande, romantisk och tankeväckande läsning.

Dessutom har den ett förbaskat snyggt omslag.

Det som inte dödar oss, David Lagercrantz

13060736_O_1”Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.”

Eftersom jag älskar Millenniumtriologin var förväntningarna på den här boken skyhöga, och jag har sett fram mot att läsa den! Kontentan får nog bli att det inte är rättvist att jämföra Lagercrantz med Stieg Larsson. Är det en bra bok? Definitivt. Skulle jag läsa fler om serien fortsatte? Absolut. Är det en Millennium? Nej. Den saknar en viss…I brist på bättre ord- edge – som Millenniumtriologin hade. Något som gör att man inte kan sluta läsa, och går sönder när det inte kommer en fortsättning. Bra bok, men saknar Stieg Larssons edge.