Fem(ton) nya!

På listan sen tidigare:

Anne-Marie Schjetlein (Döden kvittar det lika)

Lars Forsberg (Rör inte mitt mord!)

Öhrlund & Buthler (En nästan vanlig man)

Karin Fossum (Evas öga)

Jenny Rogneby (Leona – Tärningen är kastad)

Mikaela Bley (Lycke)

Stefan Ahnhem (Den nionde graven)

Bodil Mårtensson (En chans för mycket)

Nu kan jag lägga till:

Christina Olséni & Micke Hansen (Badhytten)

Catharina Ingelman-Sundberg (Kaffe med rån)

Elisabeth Akteus Rex (Valet)

Paula Hawkins (Kvinnan på tåget)

S.K Tremayne (Istvillingar)

Och så återstår bara två…

 

 

Istvillingar, S.K Tremayne

Istvillingar_framsida-337x520”Lydia och Kirstie är enäggstvillingar – sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.

Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen.

Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare – hon tycks djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.

Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie – eller är det Lydia – bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah – vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog?”

Också en sträckläsningsbok! Den förmedlar på ett otroligt sätt den fruktansvärda känslan att inte ha en aning om hur någonting egentligen ligger till, och känslan av att ha en vålnad bakom ryggen…

Kvinnan på tåget, Paula Hawkins

omslag_kvinnanpåtåget”Rachel har inget jobb och ingenstans hon behöver vara. Ändå tar hon tåget samma tid, varje dag. Varje dag ser hon ett ungt par i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv lika perfekt som hennes en gång var. Men en dag, när hon ser ut genom tågfönstret, upptäcker hon något som skakar om henne. Nu förändras allt.
Några dagar senare vaknar Rachel bakfull, med ångest och minnesluckor. Jess är försvunnen, och Rachel anar att hon har viktig information om vad som hänt. Nu ser hon sin chans att bli delaktig i den värld hon bara betraktat på avstånd. Nu ska hon visa alla att hon är så mycket mer än bara kvinnan på tåget.

Troligen sist på bollen med den här boken, men efter att ha sett bokbloggare efter bokbloggare hylla den i flödet kunde jag inte hålla mig längre. Så OTROLIGT bra bok! När jag väl hade börjat kunde jag inte sluta, det var länge sedan jag fastnade så totalt i en bok.

Falleri fallera Falleralla, Carin Gerhardsen

13049724_O_1”Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom.

Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt.

Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.”

Jag kommer sakna den här serien! Jag är väldigt förtjust i författarens sätt att skriva (Sorry Johanna, vi gillar olika!) och har blivit väldigt förtjust i karaktärerna böckerna handlar om. När boken är slut lämnas jag med en känsla av att allt kommer ordna sig för karaktärerna, men det är ändå tråkigt att vi inte kommer ses igen!

Valet, Elisabeth Akteus Rex

valet”Passionerade nätter. Hemliga möten. Hett sex med älskaren. Men också ångest för att bli upptäckt och ett ständigt gnagande samvete gentemot maken och barnen.

Sara står inför ett vägskäl där hon måste välja; passionen eller tryggheten? Sara har ett bra liv tillsammans med sin man och sina barn. Som ekonomiskt oberoende borde hon njuta av livet. Istället kryper rastlösheten i henne och hon längtar hela tiden bort. Till den hemlige älskaren. Mannen hon känt länge och aldrig kunnat släppa.

Hon slits mellan passionen och det dåliga samvetet som alltid gnager. Rädsla för att bli upptäckt, smusslandet. Känslan av att vara en riktigt dålig människa. Hon kommer till en punkt när hon inser att hon måste göra ett val. Så hon väljer. Tre gånger. Tre olika slut. Händelserna vävs samman på ett sätt hon inte kunde tänka sig och får ödesdigra konsekvenser.”

Jag hann börja läsa den här boken, och lägga ifrån mig den igen, några gånger innan jag fastnade i den. Inte för att den verkade dålig på något sätt, tvärtom hade jag ju önskat mig ett rec ex av en anledning, jag var bara inte SUGEN på erotik. Dock, när jag väl satte mig ner och började LÄSA boken tog det inte så lång stund att inse att erotiken egentligen har en underordnad roll i boken, och att så mycket annat har en viktigare roll. Definitivt en bok värd att läsa! Väldigt imponerad över hur författaren lyckats skriva ihop tre olika slut med handlingen, bra gjort!

 

Kaffe med rån & låna är silver, råna är guld, Catharina Ingelman-Sundberg

kaffe-med-rånNär Fan blir gammal blir han kriminell

Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!

Märtha får en snilleblixt – de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Kunde Robin Hood så kan väl vi!

Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.”

9789137141206”Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta är tillbaka. De har lämnat livet på servicehemmet Diamanten bakom sig och befinner sig i Las Vegas.

Med utstuderad taktik, ett par löständer och varsin rullstol ska de överlista säkerhetssystemet på Casinot. De stulna pengarna ska mångdubblas, placeras i stöldfonden Grindslanten och göra livet bättre för gamla och sjuka.

Men innan de vet ordet av har det kriminella mc-gänget Bandangels fått ögonen på pensionärerna som nu har återvänt till hemlandet. De har köpt en grosshandlarvilla på Värmdö där de ska finputsa sin strategi. Kommer Märtha och gänget lyckas med att supa mc-killarna under bordet med hjortonlikör och kakor? Och hur klarar Krattan av att hantera en stalker? ”

Mer krimkom, ytterligare en ny favoritförfattare! Just pensionärer tycks överrepresenterade i den här genren och jag måste säga att det ger lite hopp om framtiden ändå *S* Med lite tur kanske en annan fortsätter vara fullkomligt omdömeslös, om än inte kriminell, när åderbråcken och de grå håren tagit över.

Badhytten- det som göms i sand kommer fram ibland, Christina Olséni & Micke Hansen

Badhytten2-537x800”Kan man få livstids fängelse när man är 82 år?

Tidigt en morgon tjuvspelar de gamla vännerna Egon och Ragnar tillsammans med systrarna Elisabeth och Märta på Falsterbo golfbana. Det ser ut att bli en fantastisk sommardag men golfrundan avbryts tvärt när vännerna gör en fasansfull upptäckt. I bunkern på hål två ligger golfklubbens ordförande Sven Silfverstolpe död.

Stor förvirring utbryter och Egon och Ragnar gör vad de kan för att bringa ordning i kaoset. För att dölja sin inblandning i Silfverstolpes död baxar de in honom i golfbilen och kör mot klubbhuset. Men ingenting går som planerat och snart har de satt igång en händelseutveckling som är omöjlig att stoppa. Och det här är bara starten på en ovanlig sommar under Falsterbonäsets soliga himmel.”

Krimkom är verkligen en ny favoritgenre! Jag älskar deckare och jag älskar humor, att kombinera de två kan omöjligt bli fel! När jag läser den här boken är det omöjligt att låta bli att fnissa, samtidigt som hjärnan arbetar för att lösa mysteriet.

Lästips!

Lästips! Handlar om bland annat världens bästa ultralöpare. Jag är helt fascinerad av mentaliteten! ”Nu har jag sprungit mer än tio mil. Det är så varmt att skorna smälter. Jag ligger på backen och är så trött att jag hallucinerar. Nu måste jag springa mer än tio mil till-snabbare! Så ok, då gör jag det!” Jag tror jag måste börja meditera och lära mig det tricket… Mind blowing.