Ytterligare uppdatering av fem(ton) nya!

På listan sen tidigare:

Anne-Marie Schjetlein (Döden kvittar det lika)

Lars Forsberg (Rör inte mitt mord!)

Öhrlund & Buthler (En nästan vanlig man)

Karin Fossum (Evas öga)

Jenny Rogneby (Leona – Tärningen är kastad)

Mikaela Bley (Lycke)

Nu kan jag lägga till:

Stefan Ahnhem (Den nionde graven)

Bodil Mårtensson (En chans för mycket)

Nästan halvvägs, och just nu läser jag ytterligare en författare jag inte läst tidigare (trots att jag HAR hennes tidigare böcker hemma, skäms!), Elisabeth Akteus Rex. (Valet)

(Edit: kom på att jag glömt Bodil!)

 

Järnblod, Liza Marklund

jarnblod-marklund_liza-31836378-4002807070-frntl”Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Hon gick iväg till jobbet en söndagsmorgon, men kom aldrig fram. Det sista livstecknet är ett sms – Annika, hjälp mig!

Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken.

Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett ytterst bestialiskt mord på en uteliggare.

Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. För att förstå vad som ha hänt hennes syster måste Annika återvända till sin barndoms bruksort och konfronteras med sitt eget, våldsamma förflutna.”

Det märks väldigt tydligt att det här är den sista boken om Annika Bengtzon. Det är inget FEL på boken, den är både välskriven, intressant och spännande, men den är liksom lite… Tam! Vildvuxna Annika med den fula väskan blir nästan lite domesticerad och välpolerad mot slutet, jag tror jag gillar henne bättre som lite trasig och bångstyrig. Tomas å andra sidan känns som en riktig looser på slutet!

Bortsett från det är det en typisk Liza Marklund. Välskriven och väldigt bra!