Bokbloggsjerka 19-22 September

Finns det något särskilt du brukar haja till över när du läser en bok? (OBS! Fri tolkning: det vill säga skriv det första som du kommer att tänka på oavsett vad det handlar om. Det finns inga svar som är rätt eller fel.)

Japp. Stavfel eller andra språkliga missar… Just stavfel och syftningsfel brukar jag vara som en målsökande missil på, särskrivningar är tack och lov ovanliga i just böcker!

Bokbloggsjerka 12 – 15 september

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?

Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Brukar försöka recensera direkt, annars blir det ofta inte av eftersom jag glömmer vad jag tyckte om boken… Dock kan det tyvärr ta ganska lång tid innan jag hinner med att läsa recensionsexemplaren tyvärr, men det går lite i perioder.

Ofta när jag läser/lyssnar på en bok så formulerar jag blogginlägget medan jag fortfarande håller på med boken, så det är ”klart” när jag är klar med boken.

En liten värld, Åsa Hellberg

bild-716169”Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde.”

Jag fick den här boken som recensionsexemplar för ganska länge sedan. Efter det träffade jag författarinnan på den lokala bokhandelns Onsdagsklubb, och blev nästan lite kär! En väldigt karismatisk och trevlig kvinna! Jag blev väldigt sugen på att läsa boken, men har helt ärligt inte haft tid förrän jag kom över den som ljudbok… Tänk så sjukt mycket snabbare det skulle gå om rec.ex till mig skickades ut som ljudbok! Vilken dröm för en arbetande student…

Hur som haver! Det finns väldigt mycket jag gillar med den här boken. Författarinnan, grundbudskapet att det aldrig är för sent att ändra sitt liv (If you don’t like where you are, change it. You are not a tree…) och karaktärernas något röriga känsloliv! Trots att det är fiktiva karaktärer så känns det lite tryggt att jag inte är ensam i världen om att ha ett rörigt känsloliv! En helt igenom jätterar bok som absolut är värd att lägga tid på!

Bokbloggsjerka 5-8 Sept

Nej men oj! Här sitter jag och sover och har heeeelt missat att jerkan dragit igång igen efter semestern! Nu kör vi!

Får böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna?

Mja… Jag somnar rätt bra av böcker. Jag slappnar av, varvar ner och blir trött. Ljudböcker har jag i många år använt just för att somna medan jag lyssnar.

Å andra sidan kan en RIKTIGT spännande bok göra att jag ligger vaken hela natten, men det var länge sedan jag träffade på en sån bok faktiskt.

Sist på bollen…

Sommaren kom och gick, och var så fylld av roligheter att jag helt enkelt inte haft tid att blogga! Är med andra ord landets i särklass sämsta bokbloggare just nu…

Själva läsningen har jag inte heller riktigt hunnit med, men jag har plöjt en mängd ljudböcker samtidigt som jag gjort annat. Jag vet att jag är sist på bollen, men jag har sent om sider upptäckt Kristina Olssons serie och sugit i mig den. HERREGUD så bra!! Jag kommer inte orka blogga om varje bok så här i efterhand, ni får helt enkelt börja från börja och jobba er mot slutet för alla böcker är ruskigt bra! Bäst tycker jag att den sista (?! Har inte hunnit kolla om det var SISTA, eller om det kommer fler senare, nästa bok, Lotus Blues, verkar tillhöra en ny serie!) boken var, Davidsstjärnor. Riktigt, riktigt bra!

Jag gör som vanligt och lovar bot och bättring!