Deckarpodden avsnitt fyra

98c2a5d7fd-deckarpodden_sarenbrant_schepp_NYNej, Deckarpodden blir inte tråkigare med tiden, tvärt om! Det är två otroligt roliga kvinnor som poddar, och bjuder generöst på sig själva.

I avsnitt fyra lyfter dom en fundering ang. sk. deckardrottningar som gör att jag funderar vidare, varför är kvinnliga författare alltid drottningar?! Eller ja, det är väl trevligt, men finns det inget annat man kan kalla en kvinnlig författare? Jag har aldrig sett en deckarkung, eller skräckkung? Caroline L Jensen kallas ju konsekvent för skräckdrottning i media.

Jag vet inte vad jag skulle vilja byta ut det mot heller, jag bara funderar lite över hur det kommer sig att det är det enda man kan komma på  att kalla en kvinnlig författare, och hur det kommer sig att männen inte benämns med dylika ord?

Hur det nu än är, så tycker jag ni ska lyssna på deckarpodden om ni inte redan gjort det.

Vem kan motstå ett mord eller två?!

Jag fick ett mail från Lotta Lexén som skrivit Genom dig med en förfrågan om jag var intresserad av recensionsexemplar. Jag har ju en ganska stor hög som väntar, men jag blev lovad ett mord eller två, och vem kan tacka nej då?!

Boken verkar jättebra, så ni kan ju ta och kika in den medan jag arbetar mig genom högen! Den släpps idag och säljs om jag fattat det rätt hos bokus, och i div. butiker. Kolla in hemsidan!

Genom dig är en spänningsroman där vi följer 21-åriga Hanna Branders sökande efter en brutal mördare, en försvunnen flicka och sitt eget förflutna. Hon tar hjälp av sin bästa vän Lisen, men nästlar sig också in i polisens utredningar och i den färgstarka journalisten ”Kräkan” Karlbergs jakt på förövaren. Hon vet att hon har en fördel som de andra saknar, en gåva – eller förbannelse – som hon kämpar för att hantera. Och mitt bland mord och försvinnande dyker också han upp. Daniel. Hennes enda kärlek, en kärlek som hon flytt ifrån men som nu uppfyller luften omkring henne.

Parallellt följer vi 18-åriga Sara som sitter inlåst i ett rosa Prinsesshelvete. I ett fönsterlöst källarrum fyllt med gosedjur och volangkjolar finner hon så småningom en märklig trygghet under sin osynlige fångvaktares omsorger. Men snart rubbas tryggheten.

Följ med Hanna när hon kämpar för att hitta den försvunna Sara och samtidigt finner ledtrådar till sin egen bakgrund, något som får henne att inte bara undra vem hon är utan också vad hon är.”

20140711-092020-33620732.jpg

Sommarklubben med Håkan Östlundh

Ja som sagt, ikväll var det dags för den första Sommarklubben på min lokala lilla bokhandel, och det var Håkan Östlundh som var gäst ikväll. Kul!

Jag har läst (lyssnat på) alla böcker utom den sista, som jag la i min mentala läsahög efter att han läst första (tror jag!) kapitlet som gjorde att resten  av boken verkar otroligt bra! Om ändå dygnet hade fler timmar…

Jag blev skamlöst hånad för att jag hade med mig halva biblioteket för signering… Kan ju förvarna Carin Gerhardsen som kommer den 22/7 att jag har en lika stor hög till henne 😉

Jag frågade på Twitter om man är en smula dum i huvudet om man köper 12 böcker man redan läst, bara för att få dom signerade… Fick svaret att man bara var väldigt nördig, och det kan jag leva med 😉

Uppmanade i vanlig ordning till att skriva något elakt, hittills har ingen nappat och så inte heller ikväll 😉 (Det där är en lång historia som började med att jag fick Andera de la Mottes första bok i julklapp av Caroline L Jensen, jag vet inte om jag flyttade med den blogginlägget när jag flyttade bloggen)

20140708-212414-77054138.jpg

Sedan erbjöd sig Malin, ena halvan av bokhandlarduon som med den äran anordnar dessa kvällar, att ta en bild på oss tillsammans, och det gick ju egentligen inte att avstå från, oavsett hur trött och ofräsch man känner sig. Det kanske ska bli min nya grej, selfies med diverse författare? (Nej, det är jag på TOK för blyg för…)

20140708-212412-77052676.jpg

Precis som vanligt en jättetrevlig kväll! Får ni tillfälle att lyssna på Håkan så gör det, för han har mycket intressant att berätta om sitt skrivande!

Nu ska bokbloggerskan falla ner i sängen, i morgon är en annan dag, som någon sjöng!

Tack för ikväll!

Läsalot!

Åkte bort över helgen så jag ligger hopplöst efter när det gäller mitt mål i sommarens läsalot… Under gårdagens lässpurt på en timme så hann jag iaf med 50 sidor, vilket är tokmycket eftersom jag läser så sjukt långsamt!

Tror inte att jag når målet, men jag kommer en bit på vägen iaf!

20140708-184314-67394472.jpg

Tredje avsnittet av Deckarpodden

Tredje avsnittet av Deckarpodden påminner mest om en tjejkväll. En tjejkväll med pyjamas och vin. Den enda känsla jag har nu är avundsjuka för att jag inte fick vara med!

Jag har tidigare inte RIKTIGT lockats av podcasts om böcker, det känns lite som boktipset i P1, men det här är riktigt ROLIGT! Jag får kanske omvärdera andra podcasts. Eller hoppas på sjukt många avsnitt av den här!